Annons
Aktieanalys

Daniel Zetterberg/Peter Benson:Intellecta har kniven mot strupen

Framtiden för kommunikations- och IT-konsulten Intellecta hänger på om produktplattformen Drupal 8 blir flipp eller flopp. Vinstvarningen visar på höga risker för ett magplask.

Under strecket
Publicerad

Drupal 7 (mörkblåa linjen) har stannat av medan Drupal 6 är i permanent nedgång. Frågan är om Drupal 8 ska ta fart och överträffa Drupal 7 eller inte.

Foto: Källa: Drupal.org

När Börsplus första gången analyserade konsultbolaget Intellecta landade vi i ett spekulativt köpråd. Investeringscaset hängde mycket på att bolagets affärsområde Digital skulle fortsätta växa i rask takt med fina rörelsemarginaler på nära 15 procent. Digital består till stor del av företagskonstellationen FFW som är verksamt inom webbutveckling på plattformen Drupal.

Första kvartalet 2016 visade på stark tillväxt av både organisk och förvärvad karaktär men vi oroade oss snarare över den betydligt lägre rörelsemarginal som Digital uppvisade. Kanske var det första tecknet på att allt inte stod rätt till? Vi valda ändå att ge Intellecta en chans till och invänta halvårsrapporten.

Annons
Annons
Annons