Annons

”Integration står och faller med värderingar”

We Are Sthlm 2015.
We Are Sthlm 2015. Foto: Alma Vestlund/ Studio Emma Svensson

Det är helt oacceptabelt att endast 29 procent av dem i etableringsinsatser deltog i samhällsorientering under 2014. Det skriver KD-politiker med anledning av debatten om olika kvinnosyn.

Under strecket
Publicerad

Özge Öner konstaterar att olika kulturer har olika syn på kvinnors rättigheter (SvD Debatt 19/1). Självfallet är det så. Många feminister och samhällsdebattörer fortsätter att förneka detta. Tigandet är fegt och har ett pris, inte minst i form av ett förminskande av den kamp miljoner kvinnor bedriver världen över för att uppnå ökad självständighet. Dessutom försvårar det kulturrelativistiska synsättet integrationen. Alla värderingar och kulturella yttranden är inte lika bra och värderingar varierar mellan kulturer.

Det svenska samhället vilar på ett antal grundläggande värderingar som generationer före oss har stridit för. Genom en lång demokratisk kamp har de allra flesta omfamnat de demokratiska idealen. Motsvarande utveckling har inte ägt rum i många länder utanför ”västvärlden” där en fundamentalistisk tolkning av religionen och diktatoriska och intoleranta politiska system har hållit tillbaka människor.

Annons
Annons
Annons