Annons
X
Annons
X
Vin & Mat
Recension

Flippin’ burgers Inte snabbt men gott

Med ett löfte om hamburgare bortom skräpmat skapar Flippin’ burgers kö. Här serveras snabbmat som inte är snabb men erbjuder köttsmak i den högre divisionen.

[object Object]
Sommarens mest populära krogtillskott Flippin´burger fortsätter att locka folk i en tid då intresset för välgjorda hamburgare är stort. Foto: INGAR KARMHED

Flippin’ burgers

Typ
Budget
Kontakt
Adress: Kungsholms strand 157.

Öppet: 17–22. Stängt söndagar.

Betyg: 4 av 6

När varje varumärke ska ha en story så har Flippin’ burgers en utöver det vanliga efterhandskonstruerade joxet. Sagan här började med att konsulten Jon Widegren tog tjänstledigt och gav sig ut på roadtrip i USA, på jakt efter den perfekta burgaren.

Hemma igen – 64 hamburgare senare – började han snickra på krogen som öppnade tidigare i år. Mitt i nörderiet finns den hipsterfaktor som skapar köerna på Kungsholmsstrand. Även en tidig tisdagskväll, strax före sex, är det fullt. Väntetiden drygt en timme. När vi återkommer vid sju får vi vårt bord en kvart senare. Halv åtta kommer maten på bordet.

Tanken är god. Det ska vara enkelt och spontant att slinka in, man behöver inte krångla med bordsbeställning. Men efter att haket blivit en succé har den enkelheten förbytts till motsatsen.

Annons
X

Så, är hamburgarna värda att vänta på? Jo, de håller hög klass. Ingen tvekan om det. Köttet är saftigt, 60 procent ekologisk högrev och resten bringa och lägg. Brödet smakrikt på ett sätt som man inte tänkt på att burgarbröd kan vara. Bland tillbehören är majonnäs läckert smaksatt med dragon.

Ändå blir vi lite besvikna. Det är för tamt kryddat, för lite av både salt och peppar. Vi beställer in en Cricket burger för 115 kronor och ser fram mot den heta egeninlagda jalapeñon på hamburgaren, som menyn utlovar. Av den märker vi absolut ingenting. Däremot är den karamelliserade rödlöken ett välkommet inslag, syrlig och söt.

Flippin’ burgers för 125 kronor är en klassisk dubbel cheeseburgare förstärkt med majonnäs och silverlök. God utan att för den skull få oss att jubla. Favoriten blir nog den enklaste, kött och bröd.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Några grönsaker syns inte till annat än som tillbehör. Det har vi inget problem med. Flippin’ burgers koncept är uppriktigt – enkel matlagning med bra råvaror. Däremot blir vi en aning förvånande över att serveringspersonalen – som är vänlig och uppmärksam – inte frågar hur man vill ha sin burgare. Vid ett av våra besök serveras en rosa och en annan genomstekt.

  Hamburgare och milkshake hör ihop. Flippin’ burgers slarvar inte med det senare. En på mintchoklad gör oss barnsligt glada. Vaniljshaken toppad med grädde är smaskens.

  Annons
  Annons
  X

  Sommarens mest populära krogtillskott Flippin´burger fortsätter att locka folk i en tid då intresset för välgjorda hamburgare är stort.

  Foto: INGAR KARMHED Bild 1 av 1
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X