X
Annons
X
Recension

Under the tree Inte så kul när isländska tokar gör knasigheter

En vardagens grå grusighet vilar över "Under the tree". En dramakomedi om en eskalerande grannkonflikt där komiken inte riktigt infinner sig.

Edda Björgvinsdóttir i ”Under the tree”. Foto: Scanbox
Läs mer om Veckans biofilmer

Under den engelska (fråga inte) titelns träd blir det skuggigt när solen skiner. Nu är det här Island, där regnet håller upp ungefär en gång vart fjärde skottår, så man kan ju tycka att detta kunde kvitta, men det irriterar trädägarnas grannar, särskilt den piffiga troféhustrun som gärna solar benen efter sina ideliga cykelturer. Trädägarna, ett äldre par, surnar till av allt tjatande; någon gång kanske man kan tänka sig att beskära trädet men i så fall när man själv vill.

En morgon är trädägarnas bildäck sönderskurna, litet senare står det vulgära trädgårdstomtar i soldyrkarnas trädgård. En katt försvinner, därefter en hund, konflikten eskalerar. Och samtidigt har trädägarnas vuxne son problem på sin kant. Hans fru får syn på en sexfilm i hans dator och anklagar honom både för otrohet och äckligt snusk i största allmänhet. Hon sparkar ut honom, byter lås på lägenhetsdörren och försvårar hans umgänge med dottern.

Edda Björgvinsdóttir i ”Under the tree”.

Foto: Scanbox Bild 1 av 2

Selma Björnsdóttir i ”Under the tree”.

Foto: Scanbox Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X