Annons

The loudest voiceInte orimligt att göra poäng av Fox-chefens fetma

Russell Crowe spelar den rundmagade tv-chefen Roger Ailes
Russell Crowe spelar den rundmagade tv-chefen Roger Ailes Foto: HBO

Hård konservatism och hårt exponerade kvinnliga programledare blev en kassako i den amerikanska tv-branschen. Tv-serien ”The loudest voice” skildrar Roger Ailes, mannen bakom Fox News, som tvingades avgå efter anklagelser om sexuella trakasserier.

Under strecket
Publicerad

Hårdhudade maktspelare långt ute på den politiska högerkanten och artificiell övervikt av kolossala proportioner är tydligen det nya svarta i Hollywood. Nyss såg vi Christian Bale som vicepresidenten Dick Cheney i Adam McKays filmessä ”Vice”, nu kan vi se Russell Crowe som den rundmagade tv-chefen Roger Ailes i serien ”The loudest voice” på HBO.

Ailes var mannen som i början av sin karriär var mediestrateg åt tre republikanska presidenter (Nixon, Reagan och Bush den äldre), för att sedan gå över till tv-branschen (han hävdade tidigt att politiska partier i framtiden skulle bli tv-kanaler) och på uppdrag av Rupert Murdoch skapa den konservativa nyhetskanalen Fox News, där han höll hårt i rodret alltsedan (den rekordsnabba) lanseringen år 1996 till dess att han i juli 2016 tvingades avgå som en följd av anklagelser om sexuella trakasserier från en av kanalens stjärnor, Gretchen Carlson (i serien spelad av Naomi Watts). Därefter blev han, naturligtvis, rådgivare åt Donald Trump.

Annons
Annons
Annons