Annons
X
Annons
X
Film
Recension

National treasure - hemligheternas bok Inte ens en rolig replik

National treasure - hemligheternas bok

Regi
Jon Turteltaube
Genre
Action
Medverkande
Nicholas Cage, Diane Kruger, Jon Voigt
Längd
4 tim 0 min

Från 11 år.

Betyg: 1 av 6

Ett underjordiskt, fornindianskt tempel täckt av spindelväv och skelettdelar som visar sig vara en fälla. Ett gäng skattletare som just när de sträcker sig efter gudabilden i guld brakar ned i ett bottenlöst hål samtidigt som vatten börjar strömma in i hisklig fart. Har vi sett det förut?

I förra filmen National treasure brände och slog Nicholas Cage sönder alla fornfynd i sin väg för att hitta den skatt som dolde sig bakom USA:s självständighetsförklaring. Denna gång döljer det sig en skatt bakom mordet på Abraham Lincoln. På något sätt är Ben Gates (Nicholas Cages) familjeheder också alltid inblandad och måste upprättas.

Det ena som skiljer denna skattletarfilm från andra är att skatterna alltid ligger i USA, denna gång även Inka(?) templet. Den egyptiska skatten i förra filmen hade också på egendomliga vägar hamnat just i USA.

Annons
X

Det andra skillnaden är Nicholas Gage, som spelar huvudrollen, flankeras av sådana storheter som Ed Harris och Helen Mirren förutom av Jon Voight och Harvey Keitel som också var med i förra filmen. Varför de är med är lättare att förstå när man blir upplyst om att förra filmen drog in 2,3 miljarder kronor - de bör alltså få bra betalt. Men de kan tyvärr inte hjälpa upp den här rappakaljan av specialeffekter som man sett så många gånger tidigare. De inblandade har inte ens en rolig replik att leverera. Allt handlar bara om att se förvånad, förfärad eller förskräckt ut på rätt ställe och att skrika ”Se upp! Men den största frågan förblir ändå: Varför vill någon se detta?

I

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X