Inte Edsbyn i en semifinal!

Bandyns seriespel är framme vid ”halvtid” och serierna har vänt. I elitserien dominerar lagen från den norra allsvenskan stort med Hammarby i topp följt av Edsbyn och Sandviken. Trion som i dagsläget är klar för slutspelet kompletteras av Vänersborg med Västerås hack i häl. Föga förvånande.

Under strecket
Publicerad
Annons

Med undantag av Falun 1999 har de ”fyras gäng”, ”Byn”, Bajen, Saik och VSK, figurerat i varenda SM-final sedan 1996 och det ska mycket till om inte två av dessa lag spelar på Studenternas IP 19 mars.
Fast Edsbyn kan redan nu beställa hotellrum i Uppsala. Så bra är hälsingarna och styrkan i ”kyrkan” har bäddat för ett ännu vassare, smartare och stabilare hälsingegäng.
Återstår att se vad moståndarna kommer att heta.
Tumregeln i slutspelet blir i alla fall: Inte Edsbyn i semi!
Då väntar SM-final framför dumburken.

Går vi en trappa ner, till superallsvenskan, har Bollnäs hittat lite självförtroende. Förväntningarna var stora på Bollnäs som dock missade att ta sig till elitserien. Hälsingarna stöp på sin dåliga målskillnad.
Men Giffarnas förutsättningar att ändå ta sig till kvarten är hyggliga. Villa-Lidköping och Broberg har knappast övertygat i eliten. Söderhamnslaget som överraskade många av topplagen i den allsvenska norrgruppen, har varit en liten besvikelse trots gårdagens 4-1-seger mot Vetlanda.
Tre poäng i elitserien kan inte motsvara kalkylerna. Ljusdal 2, Sirius 3, Derby 4 och Katrineholm 6 - på fjorton (!) matcher i allsvenskans grundserier. En poängskörd som borde ge anledning till eftertanke.

Annons
Annons
Annons