X
Annons
X

”Inte dålig kost som är det ohälsosamma i Sverige”

Premium

Entreprenören Sally Voltaire driver vegorestaurang och har skrivit en grön kokbok. Det har placerat henne i ett hälsofack hon inte känner sig bekväm med. "Hälsotrenden kan övergå i en besatthet. Det försöker jag på alla sätt att inte bidra till", säger hon.

Sally Voltaire driver restaurang på Åhlens. Hon är kluven till sin roll som förebild för vegetarianer.
Sally Voltaire driver restaurang på Åhlens. Hon är kluven till sin roll som förebild för vegetarianer. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Sally Voltaire beställer en cappuccino och slår sig ner på ett frukostöppet café i närheten av bostaden på Södermalm. Hon har motvilligt blivit en sorts symbol för vad det är att leva hälsosamt år 2017. Hennes restaurang Sally Voltaire & Systrar i Stockholm har blivit en institution för veganer och vegetarianer och hennes kokbok ett standardverk i sin genre för unga och hälsointresserade.

Sally Voltaire driver restaurang på Åhlens. Hon är kluven till sin roll som förebild för vegetarianer.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 1 av 4

Sally Voltaires kokbok har blivit ett standardverk i sin genre för unga och hälsointresserade.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 2 av 4

Sally Voltaire är delvis kritisk till de radikala filosofier som uppmanar till dieter där man helt utesluter vissa råvaror.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 3 av 4
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 4 av 4
Annons
X
Annons
X
Annons
X