X
Annons
X

”Inte ansvarsfullt att behålla gamla Karolinska”

Miljarderna vi får in för gamla Karolinska sjukhuset är en förutsättning för att kunna göra de stora investeringar som krävs i Stockholms läns sjukvård. Det skriver Paul Lindquist (M), fastighets- och investeringslandstingsråd.

Läs mer om Nya Karolinska

Politik handlar om prioriteringar och att se till skattebetalarnas pengar går dit de gör störst nytta. Som fastighets- och investeringslandstingsråd har jag ett viktigt ansvar: att på bästa sätt förvalta våra gemensamma resurser så att vi även i framtiden har en tillgänglig vård anpassad för såväl dagens som morgondagens behov. Det är med stockholmarnas bästa i fokus som landstinget på tisdagen beslutar om en försäljning av huvudblocket på gamla Karolinska universitetssjukhus.

Att behålla och rusta upp gamla Karolinska sjukhuset har utretts vid flera tillfällen under början av 2000-talet. Kostnaden för den tekniska upprustningen och moderniseringen av gamla Karolinska uppskattades år 2004 till mellan 9,5 och 12,5 miljarder, och då skulle vi ändå inte få den moderna patient- och arbetsmiljö vi behöver för att kunna erbjuda en vård i världsklass. I dagens penningvärde skulle det dessutom innebära en kostnad som vore ännu högre än vad Nya Karolinska faktiskt har kostat att bygga. Därför tog Alliansen, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet gemensamt beslutet att i stället investera i ett nytt universitetssjukhus som fokuserar på de patienterna med störst vårdbehov genom den mest avancerade och högteknologiska tekniken.

Paul Lindquist.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 1 av 3
Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 3

Paul Lindquist.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 3 av 3
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X