Recension

Spider-ManIntagande valpig spindelman

Under strecket
Publicerad
Annons

Sam Raimis Spider-Man är föredömligt klar över och, åtminstone inledningsvis, barnsligt förtjust i sina egna bevekelsegrunder. Här, liksom i hela seriemagasinsvärlden i övrigt, handlar det i första rummet om nördens heta drömmar om revansch.
Skolgårdens översittare, de rika glassartyperna, de skall minsann få se på andra bullar när nörden avslöjar att bakom den beskedliga maskeringen finns en superhjälte med övermänskliga krafter. Och naturligtvis smälter även den sexiga tjejen i huset bredvid.

Peter Parker är den glasögonprydde pluggisen som gör alla läxor prickfritt, men som inte vågar bekänna sina varma känslor för den söta Mary Jane och som dagligen blir hackad på av tuffare tuppkycklingar. Efter ett bett av en genmodifierad spindel i ett laboratorium skjuter puberteten ny fart i oväntad riktning. Han utvecklar en extraordinär fysik och förmågan att akrobatiskt svinga sig mellan New Yorks skyskrapor i nättrådar som han avfyrar med handlederna. Och prioriteteringen förblir glasklar: viktigast av allt är att imponera på Mary Jane och gärna ge hennes tölpige pojkvän ett välförtjänt kok stryk

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons