Recension

InstängdInstängd

Under strecket
Publicerad
Annons

Sex kvinnor med smak för extremsporter ger sig ut på upptäcktsfärd i ett okänt grottsystem. När passagen de använde för att komma in blockeras av ett ras blir de tvungna att försöka hitta en annan utväg. Medan batterierna i deras ficklampor håller på att ta slut står det klart att de har sällskap av den fientliga sorten nere i de underjordiska tunnlarna.
Huvudpersonen Sarah försöker återhämta sig från en olycka hon drabbades av ett år tidigare, och går in i grottan som något av ett nervvrak. Osämjan i gruppen tilltar, kampen mot det som ruvar i mörkret börjar kräva dödsoffer och hon ställs på prov ännu en gång.

Brittiske regissören Neil Marshall, mannen bakom varulvsfilmen Dog soldiers, har gjort det igen. Instängd är liksom föregångaren en fantastiskt bra skräckfilm på temat överlevnad i vildmarken. Att det denna gång uteslutande handlar om kvinnor gör det ännu mer spännande än hans förra, helt mansdominerade, film. Greppet känns verkligen ovanligt, och blir ännu mer lyckat av att ensemblen tycks gå upp helt i sina respektive rollfigurer.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons