Instagram till sina användare: Ta paus

Instagram och dess ägare Facebook har fått mycket kritik den senaste tiden för att inte göra tillräckligt för att säkerställa det mentala välmåendet hos sina unga användare. Arkivbild.
Instagram och dess ägare Facebook har fått mycket kritik den senaste tiden för att inte göra tillräckligt för att säkerställa det mentala välmåendet hos sina unga användare. Arkivbild. Foto: Isabell Höjman/TT

Unga ska ”knuffas” bort från skadligt innehåll på Instagram. Plattformen kommer också att införa en uppmaning till användarna att ta en paus.

Under strecket
Marcus Alexandersson/TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

De nya funktionerna bekräftades av Nick Clegg, tidigare brittisk vice premiärminister och numera ansvarig för globala frågor hos Instagrams ägare Facebook, i en intervju med amerikanska CNN i söndags.

Instagram och Facebook har den senaste tiden kritiserats hårt från olika håll efter att visselblåsaren Frances Haugen, tidigare anställd på Facebook, avslöjat att bolaget bland annat vetat i flera år hur skadlig Instagrams påverkan kan vara för unga tonårsflickor men hållit det hemligt för myndigheter.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons