Annons
Aktieanalys

Daniel Zetterberg:Insiderköp ger Mekonomen grönt ljus i besiktningen

En dålig kvartalsrapport har fått Mekonomen att falla nära 20 procent på kort tid. Det är nog lite överdrivet och aktien börjar se klart billig ut på egna meriter. Utöver det finns chans på bud från amerikanska storägaren LKQ. Att insiders nu dessutom köper aktier ger inte bara en positiv ledtråd kring verksamheten - det tyder även på att amerikanarna inte kör med fulspel som potentiellt kan missgynna minoritetsägarna. Vi gillar det vi ser och köper en post till Börsplus portfölj.

Under strecket
Publicerad

Kursdiagrammet visar aktiens historiska utveckling jämfört med index och därefter ett tänkbart spann över framtida utfall baserat på SvD:s tre scenarier för bolagets utveckling och aktiens värdering under de kommande tre räkenskapsåren.

Mekonomen (börskurs 140,25 kronor 21/11) säljer bildelar och andra fordonstillbehör. Genom ett omfattande butiksnätverk levereras varor både till de drygt två tusen Mekonomen-anslutna verkstäderna men produkterna säljs också till andra verkstäder såväl som direkt till slutkonsument. Bolaget är verksamt i Sverige och Norge.

Annons
Annons
Annons