Annons

”Innovativa entreprenör hittar nya möjligheter”

Lena Apler, grundare av Collector Bank och Jessica Löfström, grundare av Expandera Mera.
Lena Apler, grundare av Collector Bank och Jessica Löfström, grundare av Expandera Mera. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Krisen knäcker företag – men skapar också möjligheter för innovativa entreprenörer. Budskapet kommer från kvartetten Lena Apler, Ann Grevelius, Helene Hellmark Knutsson och Jessica Löfström som samlas i ett virtuellt rundabordssamtal inför årets prisutdelning i SvD Affärsbragd 2020.

Under strecket
Publicerad

”Banker lånar aldrig lånar ut om de inte tror att det finns återbetalningsförmåga. Det är alltså inte så lätt för ett litet nytt företag”, säger Ann Grevelius, Opti.

Foto: Tomas Oneborg

”Vi låter våra byggarbetare just nu hjälpa privatpersoner i deras hem med mindre uppdrag”, säger Jessica Löfström.

Foto: Lisa Arfwidson

Entreprenören Jessica Löfström och Helene Hellmark Knutsson, tung näringspolitiker (S) deltog i videomötet liksom Lena Apler och Ann Grevelius.

Helene Hellmark Knutsson, tung näringspolitiker (S) och entreprenören Jessica Löfström deltog i videomötet liksom Lena Apler och Ann Grevelius.

Helene Hellmark Knutsson (S) är oroad för små kunskapsföretag som riskerar att falla mellan stolarna i det statliga stödsystemet.

Foto: Eero Hannukainen/TT

Bilden som Helene Hellmark Knutsson, tung socialdemokratisk politiker i riksdagens näringsutskott, tecknar är dramatisk.

– Det är stopp i många värdekedjor. Även i tjänstesektorn ser vi kapital- och likviditetsbrist. Och även om det blir långt över 100 miljarder i nya statsstöd och därtill lån- och garantipaket på över 500 miljarder till företag i år, så kommer tyvärr inte alla entreprenörer att överleva. Även normalt välskötta företag kommer att gå under.

Annons
Annons
Annons