Brev från en cellInkännande om Reclaim-rörelsens rötägg

Henrik Johansson är författare, kritiker och skrivpedagog. Efter debuten 2013 med ”Av kött och blod” (Federativs Förlag) har han kommit ut med novell- och diktsamlingen ”Johanssons liv, arbetsglädje och återuppståndelse”, samt romanen ”Raya” (båda Rastlös Förlag).
Henrik Johansson är författare, kritiker och skrivpedagog. Efter debuten 2013 med ”Av kött och blod” (Federativs Förlag) har han kommit ut med novell- och diktsamlingen ”Johanssons liv, arbetsglädje och återuppståndelse”, samt romanen ”Raya” (båda Rastlös Förlag). Foto: Anna-Maria Olsson

Ett ”enskilt rötägg”, en av dem som inte är vidare ideologisk – men som gillar att slåss. Med inkännande nyanser skildrar Henrik Johansson om hur Reclaim-rörelsen blir en en hamn för den vilsne Malmökillen Patrik Pánik.

Publicerad
Annons

Någon som minns Reclaim the streets-rörelsen? Hur en massa unga människor runt millennieskiftet fick för sig att de kunde dansa fram en radikalare värld? Sedan blev det stenkastning, krossade rutor och kravallpoliser, gripanden och dålig stämning. Och strax efter det, Göteborgskravaller, innan hela alltet dog ut.

Men innan dess var det några skälvande månader då radikala vänsteraktivister, nyväckta världsförbättrare och allmänt kaossugna ungar förenades på gator och torg och ville krossa systemet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons