Annons

”Inhyrd personal del av en fungerande vård”

Patrik Eidfelt och Eva Domanders.
Patrik Eidfelt och Eva Domanders. Foto: Pressbilder

Över hela landet råder brist på läkare och sjuksköterskor. För att kunna leverera vård denna sommar använder såväl regioner som vårdföretag inhyrning. Det påstås att det är dyrt och kostnaderna skenar – men är det sant? Det skriver Patrik Eidfelt och Eva Domanders, Kompetensföretagen.

Under strecket
Publicerad

Få verksamheter inom vården klarar sig utan att hyra in medarbetare. Det kan vara på sommaren, vid arbetstoppar eller när det saknas sökande till tjänster. Hälften av landets vårdcentraler har vakanta läkartjänster. En ny undersökning som Vårdföretagen inom Almega gjort bland sina medlemmar våren 2019 visar att inte bara regionerna utan också majoriteten av vårdföretagen hyr in. Den främsta anledningen är att företagen vill ha tillgång till kompetens de annars saknar.

Det påstås att det är dyrt att hyra in. Men stämmer det? När Kompetensföretagen jämfört kostnaden för inhyrda och direktanställda i ett antal regioner är prislappen för inhyrda högre. Men om man tar hänsyn till interna kostnader som regionerna har för anställda läkare krymper skillnaderna. Det rör sig om sociala avgifter, tjänstepension, lön vid semester och sjukdom, men också kostnader för rekrytering och utbildning. Timkostnaden för en inhyrd läkare efter att dessa kostnader vägts in är cirka 30 procent högre än för en direktanställd läkare.

Annons
Annons
Annons