Ingrid, 72 om Allras sms: ”Rena lurendrejerierna”

Bristande rutiner i samband med uppköp kan ha bidragit till att fel personer har fått påtryckningar från Allra. Ingrid Eriksson är en av dem som vid återkommande tillfällen blivit kontaktad med felaktig information.

– Det är rena skräckpropagandan, säger hon.

Under strecket
Publicerad

Ingrid Eriksson har fått flera sms om att hon kommer att utförsäkras om hon inte betalar 649 kronor till Allra. Men Ingrid Eriksson har aldrig hört talas om Allra, än mindre att hon skulle ha en försäkring där.

Foto: Lars Pehrson
Annons

Allra har under den senaste tiden varit i hetluften på grund av företagets fonder i premiepensionen, som har köpstoppats av Pensionsmyndigheten efter SvD:s artikelserie. Nu granskas Allra av Pensionsmyndigheten.

Men vid sidan av pensioner har Allra även en annan verksamhet bestående av försäljning av välfärdsförsäkringar. Denna försäljning har tidigare kritiserats då företaget gick under namnet Svensk Fondservice. Även Allras dotterbolag Prognosia har kritiserats. Efter hundratals anmälningar från allmänheten hotade Konsumentverket företagen med viten om de inte ändrade sin marknadsföring.

Annons
Annons
Annons