Ingredienserna för de bästa arbetsplatserna

I kväll får vi veta vilka som är landets bästa arbetsplatser. Great Place To Work Institute har tagit tempen på företag och organisationer och sammanställt topplistor där medarbetarna trivs bäst. Att prioritera personalfrågor även i tuffa tider är viktigt eftersom nöjda anställda medför högre produktivitet och sänkta kostnader också för företaget, säger vd Maria Grudén.

Under strecket
Publicerad
Annons

Det är elfte året i följd som Sveriges bästa arbetsplatser utses, utifrån de kriterier som organisationsutvecklingsföretaget Great Place To Work stakat ut. 122 företag och organisationer har anmält sig till årets rankning, fler än för ett år sedan. Listorna, uppdelat i tre kategorier utifrån företagens storlek, bygger bland annat på en undersökning bland bolagens medarbetare som fyllt i svar på 59 påståenden om sin arbetsplats.

Nöjda anställda innebär att de anställda gärna stannar kvar hos sin arbetsgivare. Det är en inte så överraskande slutsats. Men nöjdheten kan också mätas i minskade kostnader för arbetsgivaren i fråga, enligt Maria Grudén. Att prioritera personalfrågor även i tuffa tider är viktigt eftersom nöjda anställda medför högre produktivitet och sänkta kostnader för företaget.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons