Inget nät utan jobb

Executive Women Network vill få fler kvinnor i chefspositioner och tycker att kvinnonätverk har en given plats bredvid blandade
grupper. Men för att få ut någonting av ett nätverk måste man också nätverka.

Under strecket
Publicerad
Annons

Åsikterna om nätverk med enbart kvinnor går isär. Det finns kritiska röster som tycker att nätverk ska vara blandade för att ge bästa möjliga kontaktnät, andra tycker att kvinnor
behöver träffas och diskutera erfarenheter, knyta kontakter och dunka varandra i ryggen lite.
– Kvinnor kan behöva bolla med andra kvinnor som är chefer eftersom de kan ha gemensamma erfarenheter av ledarskapet, säger Mirjam Johansson, styrelseledamot i Executive Women Network, EWN, och för närvarande mammaledig från jobbet som storkundschef på Tefal Sverige.
– Flera av deltagarna är med i andra och kanske blandade nätverk. Det ena utesluter inte det andra. Vi brukar säga att man ska nätverka som mest när man behöver det som minst.

En kall tisdagskväll i februari samlas EWN på Hotel Anglais i Stockholm för att lyssna på Meg Tivéus som berättar om styrelsearbete. Innan hon börjar prata äter deltagarna kräftsallad, dricker några glas vin och minglar. Stämningen under Meg Tivéus anförande är otvungen och informell, det blir snarare en dialog mellan henne och de som lyssnar. Meg Tivéus har med sin mångsidiga bakgrund och sina många styrelseuppdrag nyttiga erfarenheter att dela med sig, och en och annan god historia som lockar till många skratt.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons