Annons

Inget åtal för erkänt sexköp

En av Sveriges mest kända finansmän har erkänt att han köpt sex av en prostituerad. Men mannen kommer aldrig att åtalas. I tre månader misslyckades polisen med att hitta honom och nu har fallet preskriberats.

Under strecket
Publicerad

Elva män åtalades i spåren av den stora bordellhärvan i Solna för att ha köpt sex av prostituerade. Rättegången inleds om en dryg månad. Egentligen var saken klar för den mest kände av dem. Mannen, en 54-årig mångmiljonär och finansman hade erkänt brott, och skulle sannolikt dömts men kan nu plötsligt andas ut. Brottet preskriberades den 1 augusti utan att polisen lyckats lämna över stämningen till mannen. Detta trots att han bor på en känd adress på Östermalm och trots att han har sitt kontor inne i city.

– När jag kom tillbaka från semestern får jag veta att man inte lyckats delge honom. Man har fullständigt misslyckats med sitt uppdrag. Därmed var det preskriberat och jag hade tyvärr inget annat alternativ än att lägga ned åtalet, säger kammaråklagare Hans Ihrman. Bägge adresserna var kända av polisen och att ta sig dit kan inte varit ett problem: det är knappt två kilometer mellan poliserna som sökte och finansmannen som höll sig undan. Också tid fanns det gott om, tre månader. Åklagaren lämnade in stämningsansökan mot finansmannen och tio andra personer till Stockholms tingsrätt 30 april. Därefter ska tingsrätten se till att de åtalade får stämningen personligen; de ska delges åtalet som det heter på domstolssvenska. Den som rent praktiskt sköter det är Stockholmspolisens delgivningssektion.

Annons
Annons
Annons