Annons

Inget åtal för arbetsmiljöbrott av HVB-fallet

Åklagaren Kristina Persson har beslutat att lägga ner förundersökningen om arbetsmiljöbrott mot den föreståndare som ansvarade för HVB-hemmet i Mölndal där en 22-årig kvinna knivhöggs till döds i januari 2016. Arkivbild.
Åklagaren Kristina Persson har beslutat att lägga ner förundersökningen om arbetsmiljöbrott mot den föreståndare som ansvarade för HVB-hemmet i Mölndal där en 22-årig kvinna knivhöggs till döds i januari 2016. Arkivbild. Foto: Adam Ihse/TT

Det blir inget åtal om arbetsmiljöbrott mot den föreståndare som ansvarade för HVB-hemmet i Mölndal där en 22-årig kvinna knivhöggs till döds i januari 2016. Åklagaren Kristina Persson har beslutat att lägga ner förundersökningen.

Under strecket
TT
Publicerad

Den 22-åriga kvinnan arbetade ensam på hemmet när hon attackerades och dödades av en av de boende. Gärningsmannen dömdes senare av hovrätten för grovt vållande till annans död.

I åklagarens beslut framgår att HVB-hemmet inte fått tillräckliga underlag för bedömning från den stadsdelsnämnd i Göteborg som hade ansvar för gärningsmannen och att de signaler som gavs, bland annat från BUP, handlade mer om rädsla för att mannen skulle skada sig själv, än andra.

Annons
Annons
Annons