Annons

Inget är längre heligt i bilbranschen

Att Volvo Personvagnars ägare Ford nu för första gången medger at Volvo finns på listan över inventarier i boet som kan bjudas ut till försäljning är kanske ingen överraskning. Med tanke på hur djup krisen i bilindustrin har blivit var det bara en tidfråga innan Till Saluskylten hängdes upp på Göteborgs stolthet.

Publicerad

Inget är längre heligt i bilbranschen. De tidigare så stödiga bossarna från Detroit tvingas i morgon be staten om pengar i stället för att bara för ett par veckor sedan kräva stöd och det är i det ljuset som Volvo Personvagnar officiellt sätts ut på marknaden. Ford kan omöjligen komma till ett senatsförhör i Washington för att tigga om bistånd som man sedan blir tvungen att skicka vidare till Sverige för att täcka Volvos förluster. Sådana pengar finns inte längre.

Man kan utan överdrift påstå att Fords förhandlingsposition gentemot eventuella spekulanter på Volvo är tämligen usel. Hela branschen inklusive de intresserade köparna, är medvetna om Fords prekära läge. Ford är helt enkelt tvungna att sälja det förlustbringande Volvo illa kvickt och det kommer att avgöra priset på bolaget.

Annons
Annons
Annons
Annons