”Ingen slump vilka som lyckas med sitt nyårslöfte”

Alexander Rozental är psykolog och har tillsammans med två kollegor genomfört en studie om nyårslöften som resulterat i boken ”Tio i tolv”.
Alexander Rozental är psykolog och har tillsammans med två kollegor genomfört en studie om nyårslöften som resulterat i boken ”Tio i tolv”. Foto: Lars Pehrson

Svenskarna håller sina nyårslöften, visar ny forskning. Att ge sig själv rätt möjligheter är en förutsättning för att lyckas – annars kan du lika gärna strunta i att avge löften.

– Det är ingen slump att vissa klarar det och andra inte, säger Alexander Rozental, psykolog.

Under strecket
Publicerad
Annons

Klockan är 23.50, det är nyårsafton och du måste snabbt komma på ett löfte innan det är för sent. Om du känner igen dig i den beskrivningen finns det en stor risk att du inte kommer hålla det du lovar.

Men det finns sätt att lyckas med ditt nyårslöfte. I boken ”Tio i tolv”, baserad på en studie av psykologerna Alexander Rozental, Martin Oscarsson och Per Carlbring, förklaras våra vanligaste misstag när det kommer till nyårslöften –  och hur vi undviker dem. Ett sätt är se nyårslöften som ett smart sätt att genomföra en förändring i sitt liv, och att inte på förväg säga att de inte kommer att lyckas.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons