Annons

Janogy till Algarve: "Intressanta egenskaper"

Madelen Janogy. Arkivbild.
Madelen Janogy. Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT

Bayern München-anfallaren Fridolina Rolfö är tillbaka i spel, men får inte plats i fotbollslandslagets trupp till Algarve Cup om två veckor.

Det får däremot Piteås Madelen Janogy.

– Hon har intressanta spetsegenskaper, det visade hon senast mot Sydafrika, säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson.

TT
Publicerad

I helgen gjorde Madelen Janogy hattrick när Piteå slog AIK i svenska cupen. På måndagen togs hon, som en av 24 spelare, ut till Algarve Cup i Portugal. Hennes inhopp i landslagsdebuten, i Sveriges senaste landskamp borta mot Sydafrika (0–0) den 22 januari, imponerade på förbundskaptenen och hon är på allvar med och slåss om en plats i VM i Frankrike i sommar.

– Hon har intressanta spetsegenskaper som hon visade där, bland annat i en mot en-situationer, som är så pass intressanta att vi vill titta på henne igen. Hon smällde ju in tre mål här i går också. Hennes förra säsong var inte präglad av 90-minutersmatcher men hon ser ut att vara i fysiskt bättre form nu. Och inhoppet mot Sydafrika och träningarna där visar att hon verkligen vill vara med och konkurrera, säger Peter Gerhardsson.

Annons
Annons
Annons