Annons

Clemens Poellinger:Ingen konst att komma i kulturell form

Nytt år och dags att komma i form – kulturell sådan. Men hur gör man? Och hur finner man tid? SvD Kultur guidar i en serie artiklar till en kulturell nystart – och börjar med Clemens Poellinger och konst.

Under strecket
Publicerad

Gilbert & George, ”Beardsters”, 2016.

Foto: Moderna museet

Kisore Pratim Biswas, "Steam locomotive”.

Foto: Heritage Directorate, Indian Railways

Gallerisäsongen på Hudiksvallsgatan inleds bland annat med Linda Hofvanders utställning på Cecilia Hillström Gallery. Här hennes verk ”Bounce” från 2019.

Foto: Cecilia Hillström Gallery

Bilden av konstkritikern Jerry Saltz nuna på New York Magazines omslag imiterar fotografen Philippe Halsmans kända porträtt på Salvador Dali från 1954.

Gilbert & George, ”Beardsters”, 2016.

Foto: Moderna museet
Gilbert & George, ”Beardsters”, 2016.
Gilbert & George, ”Beardsters”, 2016. Foto: Moderna museet

Det är ett allmänt känt fenomen att simhallar och gym under januari och möjligen februari är fulla av alla som avlagt nyårslöften och/eller fått något fint årskort i present. Kanske försöker de även sluta snusa. Men varför skulle just bantning och fysisk aktivitet vara det vi ska fokusera på under det nya året? Vid det här laget vet alla som är mottagliga för hälsoargument att det är bättre att rikta in sig på diverse gasdrivande baljväxt- och kålanrättningar än att gnida in sig med julens sockersaltade och feta. Och eventuell dästhet och stelhet efter allt netflixande har redan gåtts eller sprungits bort under energiska mellandagsrundor, eller hur?

Annons
Annons
Annons