Ingen klass på hemmafruarna

Under strecket
Publicerad
Annons

Desperate housewives som hade premiär i Kanal 5 förra veckan var inte så himla kul, fast det hade man väl kanske inte väntat sig heller. Att det var just Kanal 5 som hade köpt in den tydde ju på att den inte direkt var i Six feet under- eller Sopranos-klass, sådana rejäla kvalitets-serier från USA brukar ju SVT trots allt vara först med att plocka upp nuförtiden, även om det ibland tar irriterande lång tid. Desperate housewives ville liksom vara både Six feet under (självmord i inledningen) och Sex & the city (berättarröst + kvinnlig gemenskap) i en fluffig blandning, men det blev bara tramsigt. Det positiva med det är ju iallafall att man slipper sitta klistrad på tisdagskvällarna.
Tv-serien ifråga har, förstås, haft en spinoff-effekt på andra medier, Elle hade ett reportage om tre hemmafruar för något nummer sedan. Alla tre verkade, surprise, surprise, ha hyfsat täta äkta män som hämtade hem baconen, samt en ohälsosam faiblesse för satinlinnen med spets (har alla rika dålig smak?). I Faktum på torsdag
får man träffa hemmafrun Linda i Vallentuna. Än har jag inte sett ”Så klär du dig som en hemmafru”-reportaget i kvällsisarna, men det kommer nog snart. Skjortklänningen kommer ju stort i sommar, eller vad säger du Ebba?

Hemmafru är ju för övrigt ett yrke som man ibland drömmer om när man försöker vakna vissa morgnar. Jag tror att man behöver ett eller flera mindre barn för att kvala in, och som boende i småttingtäta Aspudden brukar jag fundera på om det inte vore enklast att bara lotsa in en av de till synes lite bortkomna barnvagnspapporna i lägenheten, och slippa själva förarbetet. Fast det kanske klassas som människorov?

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons