Annons
X
Annons
X

Ingen julilön till Saabs tjänstemän

Tjänstemännen på Saab Automobile blir utan lön i juli. Det meddelar den krisdrabbade biltillverkaren.

Enligt ett pressmeddelande från Saabs ägare Swedish Automobile beror de uteblivna lönerna på att utlovat kapital ännu inte kommit in till biltillverkaren.

Samtliga av företagets cirka 1 600 tjänstemän drabbas och Saab meddelar att man sätter in ”alla nödvändiga åtgärder” för att få in de pengar som saknas. Bolaget uppger att man fortsätter diskussionerna med olika parter om kortsiktig finansiering för att kunna betala ut lönerna.

– Det är beklagligt att vi måste meddela att det blir en försening med utbetalningarna, men vi gör vad vi kan för att skynda på processen att få in de pengar som vi redan är lovade, säger Gunilla Gustavs på Saab Automobiles informationsavdelning till E24.

Annons
X

När en utbetalning kommer att kunna ske kan Saab inte ge besked om.

Enligt uppgifter i kinesiskamedier ska Saabs ägare Swedish Automobile i veckan träffa Saabs två kinesiska partner Pang Da och Youngman för att diskutera ytterligare kortsiktigt pengatillskott för att lösa Saabs finansiella kris.

Det är uppgifter som Gunilla Gustavs inte vill kommentera, och inte heller vilka andra investerare det eventuellt skulle kunna handla om.

Stäng

SvD NÄRINGSLIVS NYHETSBREV – dagens viktigaste ekonominyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – När investeringen från våra kinesiska partners går igenom kommer vi att vara i bättre finansiell position, men fram till dess jobbar vi med ytterligare finansiella förstärkningar för att klara våra kortsiktigt utmaningar, säger hon.

  Det är andra månaden i rad som Saab har löneproblem. Förra månadsskiftet var det de Metallanslutna som väntade förgäves. Inte förrän ett lån från fonden Gemini blivit klart kom pengarna in på de anställdas konton. Arbetarna på Saab har dock fått sina löner för juli månad utbetalda.

  E24

  Annons
  Annons
  X
  Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X