Ingen attaché i Tel Aviv

Obegriplig diplomati Att Sverige fortsätter att importera vapen från Israel och dessutom placerar en militärattaché i Tel Aviv är obegripligt. Det anser Anna Berger Kettner, Broderskapsrörelsens ordförande, och kräver tillsammans med fyra ledande partikamrater att beslutet omprövas.

Under strecket
Publicerad
Annons

I skuggan av Sharonregeringens beslut om utflyttning av cirka 7 500 bosättare från Gaza har förhållandena för den palestinska befolkningen försämrats drastiskt. Tilltar polariseringen riskerar nu de öppningar som skapats genom Mahmoud Abbas presidentskap att stängas.
Abbas har tre stora utmaningar framför sig för att förbättra situationen för palestinierna: demokratisering, korruptionsbekämpning samt att få till stånd fredssamtal.
Hans intentioner och möjligheter att agera med legitimitet undermineras dock genom Israels beslut att bygga nya bostäder och fortsätta utbyggnaden av muren/stängslet på palestinsk mark.
Ett nytt befarat uppror på Västbanken och i Gaza skulle kunna innebära slutet på en period av hopp och ökat förtroende som grund för en möjlig och nödvändig fredsprocess.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons