Annons
X
Annons
X

”Inga pengar för sveda och värk”

På grund av hot mot Biljett Nu dröjer pengarna till dem som blåstes på sina Bruce Springsteen-biljetter. Besvikna fans kan räkna med ersättning även för tåg och hotell, men pengar för sveda och värk efter att ha missat ”Bossen” kan de glömma.

Bruce Springsteen- följetongen fortsätter. Bara timmar före konserten fick många fans reda på att biljetterna de köpt inte existerade. Företaget Biljett Nu hävdar att man gjort en rejäl felbedömning.

Frågan är om det är mer allvarligt än ett misstag. Företagets vd är begärd häktad skäligen misstänkt för grovt bedrägeri, alternativt försök till grovt bedrägeri.

Vd:s advokat Edip Samuelsson menar att hans klient inte haft något brottsligt uppsåt. Enligt honom hade företaget räknat med att ännu en sektion skulle öppnas på Ullevi i Göteborg, vilket inte skedde.

Annons
X

– Min klient är minst sagt förbannad och ledsen, han har ingen förståelse för att polisen reagerar så här, säger han till SvD.

Edip Samuelsson säger att ersättningarna till drabbade drar ut på tiden - på grund av hotfulla besvikna Springsteen-fans. Personalen vågade inte komma till kontoret i dag.

– Man har ringt och lämnat hotfulla meddelande på mobilsvar om att göra så och så, och personalen har uppfattat det som mordhot. Jag har uppmanat dem att polisanmäla.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Edip Samuelsson hävdar även att flera i personalen har lämnat sina lägenheter och rest iväg till anhöriga på grund av hoten.

  Många kunder har lagt ut pengar för hotellnätter och tågresor, men det är inte självklart att de får ersättning för det. Biljett Nu ska titta på varje enskilt anspråk och göra en bedömning.

  Många fans kräver även ersättning för sveda och värk efter att ha missat ”Bossen”. Men det kan de knappast räkna med att få, enligt Malin Fors på Konsumentverket.

  Hon säger att det är självklart, enligt konsumenttjänstlagen, att de ska ersättas för tåg och hotell.

  – Men det är svårt att få ersättning för en skada du fått av att gå miste om en upplevelse.

  Tingsrätten ska avgöra i morgon om företagets vd ska häktas.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X