Annons
X
Annons
X

Inga bilder från krogmisshandel

Det finns inga bilder från den grova misshandeln utanför Café Opera i Stockholm då en krogvakt slog och sparkade en gäst. Alla övervakningskamerorna var tillfälligt ur funktion, hävdar nattklubben.

Av TT
(uppdaterad)

Café Opera har åtta övervakningskameror varav två täcker området framför entrén där misshandelns skedde.

Men när en polis på måndagen skulle hämta filmerna från kamerorna som man hoppades hade fångat misshandeln fick han beskedet att ett grafikkort trasslat och att inga bilder fanns, skriver Dagens Nyheter.

Nu får polisen förlita sig på vittnen som sagt att vakten sparkat och slagit en gäst som medvetslös fick föras till sjukhus där han vårdas för svåra skallskador.

Annons
X

Vakten har i dag begärts häktad av kammaråklagare Fredrik Ingblad misstänkt för grov misshandel.

Ytterligare två personer fick tas till sjukhus och vakten uppges ha sparkat en av dem i magen.

Att bilder från nattklubbarnas övervakningskameror saknas när polisen begär ut dem är inte ovanligt. Nyligen hände det vid ett bråk på en nattklubb där tre ordningsvakter misstänks för misshandel. Också då sade personalen att kamerorna var ur funktion.

– Har det varit bråk vill vi säkra bilderna så fort som möjligt. Tyvärr misslyckas detta ofta på grund av att personalen påstår att de inte vet hur man går in i datorn, säger närpolisbefäl Annika Lindahl på Östermalmspolisen.

– Att vakterna själva kan gå in i systemet och göra ändringar i avvaktan på att en utredare ska kontakta krogen känns inte bra, säger hon till DN.

Stockholm TT

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X