Annons
X
Annons
X

”Inga allvarliga brister”

Efter Djurrättsalliansens larm om vanskötta minkar gjorde länsstyrelsen i Västra Götaland en snabbutryckning för att kontrollera situationen på minkfarmerna.

Av TT

– Vi kan inte riktigt hålla med om att Djurrättsalliansens bild är korrekt, säger Liisi Johansson, tillförordnad chef för kontrollsektionen på landsbygdsenheten.

Länsstyrelsen besökte 11 av totalt cirka 20 anläggningar. Två hade inga djur alls, hos de övriga varierade djurantalet mellan 12 och 63 000 minkar.

Sammanlagt hittade man 30 skadade djur. Nästan alla fanns i särskilda sjukboxar. Kontrollanterna hittade inte heller några alarmerande mängder döda djur.

Annons
X

– Så vår slutsats är att de allra flesta uppfyller djurskyddslagens krav. Alla får inte guldstjärna, men vi har inte sett några allvarligare brister, säger Liisi Johansson.

Kontrollanterna besökte bland annat de två minkfarmer i länet som Djurrättsalliansen har dokumenterat.

– Det ena kunde vi inte se några större problem med. I det andra fallet är det största problemet att anläggningen är väldigt gammal och sliten. Men den brukaren har sagt att han ska avveckla sin anläggning under november.

Stäng

SvD GÖTEBORG – dagligt nyhetsbrev med de viktigaste nyheterna från Göteborg (må-fr)

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Läs mer om minkarna

  Göteborg TT

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X