Annons

Influencer: ”Jag fick kritik när jag tjänade pengar”

”Jag kände mig glad att jag följde impulsen och drog ut innan solen hade gått ned. Oftast är det sådär att man liksom måste följa den där känslan när den sköljer över än. Det handlar ju om ögonblick som aldrig kommer tillbaks igen.” (Ur Jonna Lintons blogg.)
”Jag kände mig glad att jag följde impulsen och drog ut innan solen hade gått ned. Oftast är det sådär att man liksom måste följa den där känslan när den sköljer över än. Det handlar ju om ögonblick som aldrig kommer tillbaks igen.” (Ur Jonna Lintons blogg.) Foto: ©Jonna Jinton

Kan man hylla naturen och samtidigt göra reklam för flyg? Att tjäna pengar och få nöjda följare – den balansen är en utmaning i yrket som influencer. Idag kan fotografen och konstnären Jonna Jinton leva sitt liv som hon vill tack vare bloggen.

Publicerad

En flock kor betar i en dimmig hage i den ljusa ångermanländska sommarnatten. I denna drömska tillvaro lockar Jonna Jinton, iförd en lång vit klänning, till sig korna med hjälp av kulning. Filmklippet som visar detta har över 3,8 miljoner visningar på Youtube.

I sina sociala kanaler skildrar 28-åriga Jonna Jinton ofta vacker natur. Stämningsfulla bilder av magiska landskap är något av Jonnas signum och fyller hennes Instagramkonto. På många av fotografierna syns hon själv i förgrunden, ibland nästan som ett sagoväsen från John Bauers värld som hon inspireras av.

”Innerst inne vet jag att det bara är en slags flykt ifrån nuet att vilja åka bort när allt känns lite extra jobbigt. Nu är vi här, och allt är bra, trots allt. Snart kommer vi båda känna oss pigga och glada igen.” (Ur Jonna Lintons blogg.)

Foto: ©Jonna Jinton Bild 1 av 3

”Igårkväll gjorde jag en storstädning i köket. Rensade ur i skafferiet och tvättade hyllplanen. Gjorde plats för lite nya matvaror som vi köpte när vi var och storhandlade tidigare i veckan. Vi gjorde en rejäl handling och har fyllt skåpen med allt som är nyttigt.” (Ur Jonna Lintons blogg.)

Foto: ©Jonna Jinton Bild 2 av 3

”Ljuset alltså. Finner inga ord. Det är bara så vackert att det nästan kniper till i hjärtat på mig.” (Ur Jonna Lintons blogg.)

Foto: ©Jonna Jinton Bild 3 av 3
Annons
Annons
Annons