Annons

Industrin behövs även i framtiden

Utan en aktiv politik riskerar ett Saab i konkurs att få konsekvenser för hela Sveriges framtid. Men ryktet om industrisamhällets död är starkt överdrivet, vi kommer att behöva nya industrier. De Saabanställdas kompetens måste tas tillvara, skriver Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin.

Under strecket
Publicerad

Sommaren närmar sig och med den några högt efterlängtade semesterveckor. För de flesta av oss är semestern förknippad med vila och möjligheten att ladda om batterierna. Men för några tusen anställda på Saab Automobiles i Trollhättan väntar i stället en tid av ovisshet, en tid när man kommer att kastas mellan hopp och förtvivlan eftersom man inte kan vara säker på att det finns något jobb att återvända till vid semesterns slut.

Saab och alla dess underleverantör ger många människor deras försörjning. Men arbetet är för de flesta större än så. Många har arbetat länge inom samma bransch och sitter på ett stort yrkeskunnande och en stolthet inför de erfarenheter och kunskaper man samlat på sig. Det är kunskaper om industriella proces
ser och en förmåga till problemlösningar som kommer att vara ovärderliga också inom framtidens industrier.

Annons
Annons
Annons