Annons
Recension

Willem de RooijIndivider förgängliga som tidningspapper

År 2000 började Willem de Rooij att samla tidningsbilder av olika offentliga demonstrationer i världen. Han har plockat bilderna ur sina sammanhang och monterat dem på glasade paneler, som ackompanjeras av en katalog med tillhörande bildtexter och artiklar.
År 2000 började Willem de Rooij att samla tidningsbilder av olika offentliga demonstrationer i världen. Han har plockat bilderna ur sina sammanhang och monterat dem på glasade paneler, som ackompanjeras av en katalog med tillhörande bildtexter och artiklar. Foto: GALLERI INDEX
Under strecket
Publicerad

**I inledningen till **novellen ”En mindre tragedi” motiverar Stig Dagerman sin titel med att det numera bara finns mindre tragedier kvar; för de stora är vi hänvisade till litteraturen.

Inför Willem de Rooijs utställning på Index funderar jag länge över dessa ord. År 2000 började konstnären att samla tidningsbilder av olika offentliga demonstrationer världen över, något han fortsatte med till sommaren 2002. Dessa har han plockat ur sina sammanhang och monterat på 18 stora, glasade paneler, som ackompanjeras av en katalog med tillhörande bildtexter och artiklar.

Annons
Annons
Annons