X
Annons
X

Indiska kryddor i Vasastan

Prisbelönta Cumin Club i Vasastan lagar indiskt med influenser från hela det folkrika landet. Och precis som många andra indiska kockar har Abid Khan sin egen hemliga
kryddblandning.

Abid Kahn, kökschef och ägare till Cumin Club, lärde sig att laga ayurvedabaserade rätter på landsbygden i Bangladesh.
Abid Kahn, kökschef och ägare till Cumin Club, lärde sig att laga ayurvedabaserade rätter på landsbygden i Bangladesh. Foto: Tomas Oneborg

Luntmakargatan kan vara stans bästa läge för den som till etablera sig i Stockholms eget Little Asia. På den långsmala bakgatan till Sveavägen trängs krogar med genuin orientering i
japanska, vietnamesiska, koreanska och indiska smaker. Må vara att Cumin Clubs ägare och kökschef Abid Khan är född i Bangladesh; hans matlagning är baserad på just de kryddblandningar och karakteristiska kollisioner av grönsaks- och kötträtter som i mycket kännetecknar det indiska köket.

Abid Kahn, kökschef och ägare till Cumin Club, lärde sig att laga ayurvedabaserade rätter på landsbygden i Bangladesh.

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 2
Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X