Indisk mobilvåg lyfter Ericsson Medgång i indisk mobilvåg Mobilvåg ger i indien Vinnare i Indiens mobilvåg Tros bli en av Sveriges viktigaste marknader Ericsson rullar med i Indiens mobilvåg Ericsson Indiens mobilvåg

Indien är mitt i ett stort språng från fast telefoni, begränsad till några få procent av befolkningen, till ett mobilt genombrott med världens kanske lägsta samtalspriser. I denna mobilvåg har Ericsson en andel på drygt 40 procent av den indiska marknaden för GSM-system.

Under strecket
Publicerad
Annons

Jan Campbell, som just har avslutat fem år som chef för Ericssons indiska dotterbolag, betonar att Ericsson tidigt satsade på mobiltelefonisystem i Indien, samtidigt som alla förhäxades av Kina. Dessutom ger Ericssons långa historia i landet mer poäng än man kan tro.

– Att vi varit aktiva i Indien i mer än 100 år visar att vi har ett långsiktigt åtagande här. Det betyder mycket, säger Jan Campbell.
Han understryker också betydelsen av att Ericsson gått in för att finnas med överallt i det mångskiftande Indien med sina sexton officiella språk, en mängd olika lokala regeringar och varierande affärskulturer.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons