Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Mat & dryck

”Indisk mat tar fram kvaliteten i en riesling”

Johan Eklöf är utbildad sommelier, produktchef hos vinimportören Enjoy Wine & Spirits och expert i den onördiga vinpodden Vin för rookies.
Johan Eklöf är utbildad sommelier, produktchef hos vinimportören Enjoy Wine & Spirits och expert i den onördiga vinpodden Vin för rookies.

Vinpoddaren Johan Eklöf firar med årgångschampagne, vill dricka barolo med Jonatan Unge och avslutar ett maraton med en iskall pilsner.

Text: Pär Strömberg - 12 maj 2021
Annons

Vad dricker du för att fira att något stort har hänt?
– En riktigt bra årgångschampagne. Eventuellt gör jag ett undantag och går till andra ursprung som gör bra bubbel, som Alta Langa i Piemonte.

Vad bjuder du svärföräldrarna på?
– Helst en smakkombination de aldrig provat förut, som verkligen överraskar smaklökarna och där kvaliteten i vinet kommer fram. Hjort- eller rådjursfilé som får möta roséchampagne eller bara något vardagligt med en twist, exempelvis indisk mat ihop med en aromatisk riesling där kryddorna får leka fritt.