Indien måste byta strategi

NEW DELHI Indiens regering, som kritiserats de senaste veckorna för att inte ta det eskalerande våldet i landets nordligaste delstat på allvar, kan nu tvingas tänka om. Ett hastigt inkallat krismöte i onsdags med Indiens största partier gav inget resultat. Våldsspiral Hela sommaren har oroligheterna sjudit i Kashmir och i veckan sköt våldet i höjden. Vad som började som anti-amerikanska demonstrationer efter rykten om att koranen bränts i USA, gick snabbt över till protester mot det indiska styret.

Under strecket
Publicerad
Annons

Än så länge har strategin verkat gå ut på att trötta ut motståndet och hoppas att läget ska lugna ner sig. Det är en taktik som har fungerat förr. Frågan är om den gör det även fortsättningsvis.

Den tändande gnistan till sommarens oroligheter var polisens dödsskjutning i juni av en 17-årig muslimsk skolpojke i sommarhuvudstaden Srinagar. Enligt familjen hade han gått ut för att handla kex och hamnade mellan polis och stenkastande protestanter. Sedan dess har över 70 personer dött och tusentals skadats.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons