Annons

”In kom en belåten farmor Westling”

För Sverige nu för tiden, åtminstone på sistone, har prins Daniel redan myntat ett uttryck: Det är ”känslor all over the place”.

Två dagar har gått sedan hon som ska kallas Estelle – å, så många som hade fel när de tippade namn – föddes. Några fortsätter jubla, andra har redan blivit proppmätta på kunglig bebislycka.

Under strecket
Publicerad

Den nyblivne fadern kom i går direkt från Haga till tacksägelsegudstjänsten i Slottskyrkan. Klockan 12 skulle platserna vara intagna, då satt hattar och håruppsättningar tätt ihop i bänkarna, statsråden hade bänkat sig längst fram och överhovpredikant Lars-Göran Lönnermark kastade säkert ett sista öga på sin nyskrivna bön. Nästa gång dörrarna öppnades var det för de nyblivna farföräldrarna: Ewa Westling i vackert grått, arm i arm med sin man Olle.

Inget konstigt händer, med lugna steg går de gången fram, ler med stadiga blickar mot oss som sitter där och tittar, antecknar. Belåten, skriver jag i mitt block. Här går en farmor som vuxit in i den offentliga rollen, på sitt eget sätt. Avböjer alla intervjuer. Behåller sin integritet. Värnar om familjens privata lycka, som nu när lillpojken blivit pappa. Olle Westling verkar mer sprickfärdig av stolthet, hans hustru lugn. Vad var det jag la till i mitt block? Jo, innerligt belåten.

Annons
Annons
Annons