Improviserad resa i jazzland

Onsdag 13 augusti. Gunhild Carling. Musiker, sångerska, 39 år. Född och uppväxt i Göteborg, bor i Eslöv. Debuterar som sommarvärd.
Onsdag 13 augusti. Gunhild Carling. Musiker, sångerska, 39 år. Född och uppväxt i Göteborg, bor i Eslöv. Debuterar som sommarvärd. Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Under strecket
Publicerad
Annons

Sommarprataren: Gunhild Carling.  Jazzmusiker, sångerska och dansare, känd för den breda allmänheten efter att ha dansat i en tv-kanal och spelat på tre trumpeter samtidigt i en annan.

Fokus: När jazzmusikern Gunhild Carling för första gången plockar upp sommarmikrofonen gör hon som med sina instrument: hon improviserar fram ett potpurri av jazzanekdoter och ett helt storband av musikaliska referenser. Musiken är annars ofta styvmoderligt behandlad i floran av sommarprogram; ibland är den nödtvunget inskjuten mellan paragraferna, ibland får den verka kommenterande till viktigare ämnen. Under Carlings värdskap är musiken däremot ämne och syfte. Hela jazzhistorien får komma till tals, och Satchmo, Count Basie, Billie Holiday och alla de andra är mer eller mindre själva medverkande i studion.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons