Imponerande karriär

Under strecket
Publicerad
Annons

Att ha någon att dela fax och fika med. Så kom det sig att en time-outad politiker och en utbytt programledare hyrde en gemensam lokal i Gamla stan. Då skriver vi 1996 och både Mona Sahlin och Jens Orback räknade förmodligen lugnt med att leva gott på sitt kändisskap. Inget fel i det. Att försörja sig som frifräsig debattör, eller hyra ut sig som publikdragare och strålglansspridare i mer eller mindre omöjliga konferenssammanhang är ibland en mycket lukrativ affärsidé.
För Mona och Jens gick det kanske ändå inte så bra. Tursamt nog för Sahlin släpptes hon snart in i regeringsvärmen igen. Samtidigt som en it-konsult vid namn Ylva Johansson tog över Sahlins plats i lokalen, och en viss Orback börjar dyka upp i den socialdemokratiska Stockholmspolitiken.
Sahlin hamnar på kollisionskurs med statsrådskollegan Björn Rosengren och får lämna näringsdepartementet för att i stället bli regeringens alltiallominister. Med främsta uppgift att leverera luftpastejer i radio och tv om allt från könsstrukturer och
demokrati till bordtennis och integration.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons