Annons

”Imamer behövs i kampen mot extremism”

Arbetet mot extremism kan inte överlåtas till EU och regeringen, utan är en angelägenhet för de enskilda kommunerna. En viktig punkt är samarbete med lämpliga imamer och religiöst lärda personer i syfte att avradikalisera potentiella extremister, skriver Erik Slottner (KD).

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Erik Slottner

Foto: Scharlotte PeppareBild 1 av 1

Efter att terrorister återigen genomfört fruktansvärda attentat i Europa, denna gång i Paris, har frågan om våldsbejakande extremism aktualiserats på ett påtagligt och brutalt sätt. Säpo har i dagarna höjt bedömningen av den nuvarande hotnivån och en misstänkt IS-terrorist har gripits i Sverige. Därmed har vi återigen påmints om att Sverige inte på något sätt är förskonat från risken att utsättas för olika former av terrorhandlingar.

På EU-nivå har frågan om våldsbejakande extremism länge varit på agendan med förslag om bland annat registrering av flygbolagens passageraruppgifter och bättre kontroll av finansiella transaktioner. Kristdemokraterna har i den inhemska politiska debatten dessutom presenterat en rad förslag såsom ökade resurser till Säpo, att IS-krigare ska kunna dömas för landsförräderi, att pass ska kunna beslagtas och att kontrollen vid resor över Schengens yttre gränser till och från Sverige ska bli bättre.

Annons
Annons
Annons