Ilskan stor i Paris muslimska kvarter

Paris tömdes blixtsnabbt på det nya numret av Charlie Hebdo på onsdagen. Men medan vissa köade för tidningen i gryningen, var ilskan över Mohammed-karikatyren stor här i Paris muslimska kvarter.

Under strecket
Publicerad
Reaktionerna var blandade i Paris efter att nya numret av Charlie Hebdo hade kommit ut.

Reaktionerna var blandade i Paris efter att nya numret av Charlie Hebdo hade kommit ut.

Foto: MASSIMO VIEGI
Annons

Det blev en sann kioskvältare. Redan i gryningen ringlade köer vid Paris tidningskiosker, och inom ett par timmar var satirtidningen slutsåld i hela staden – samt övriga Frankrike. I Paris 16:e arrondissement var alla exemplar slut redan åtta på morgonen, och vid tunnelbanestationen Auber såldes alla 200 exemplar på tio minuter. I flera skyltfönster syntes skyltar med texten «Rupture de Charlie Hebdo» - slut på Charlie Hebdo.

Parisborna har aldrig varit med om något liknande. Detta var första numret av Charlie Hebdo en vecka efter terrordådet, då sjutton människor dödades i vad som kallas Europas 9/11. Tidningen, som vanligtvis trycks i 60 000 exemplar, kom ut i tre miljoner exemplar på onsdagen men efter rusningen beslutades att trycka fem miljoner som ska säljas under sex veckor. Många människor som aldrig tidigare läst tidningen, ville absolut ha ett exemplar på onsdagen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons