Annons
X
Annons
X

Ilmar Reepalu borde lämna sin post

Jag utmanar Ilmar Reepalu på debatt var som helst, när som helst kring antisemitismen och det ansvar vi som politiker har att inte låta det fortgå. Som riksdagskandidat i Malmö kommer jag inte att släppa denna fråga eller ge Ilmar Reepalu en lugn stund förrän han lämnar sin post eller blir bortröstad, skriver Fredrick Federley (C).

Fredrick Federley (C): Ilmar Reepalu borde lämna sin post.
Fredrick Federley (C): Ilmar Reepalu borde lämna sin post. Foto: SCANPIX

Vi kan runtomkring oss se en tilltagande antisemitism. När judar i Stockholm samlas råder alltid rigorösa säkerhetskontroller på grund av hotbilden. Halva judiska församlingens ekonomi går till säkerhet för församlingens medlemmar. Även om denna regering skjutit till extra resurser för att kunna garantera judarnas säkerhet i Stockholm är det långt ifrån tillräckligt.

Judiska barn i Göteborg har uppmanats att inte ha davidsstjärnan runt halsen av risk för repressalier. Utanför judiska samlingar står polisen ständigt. Det är den judiska vardagen i de två största städerna i Sverige i dag. Den tysta allmänheten gör inget. Media skriver väldigt lite om detta utan det har blivit ett normaliserat tillstånd.

När de av förintelsens överlevare som bor i Stockholm deltog i firandet av Israels 60-årsdag tvingades de av säkerhetsskäl gå bakvägen från synagogan på festlokalen Berns. Längs gången däremellan finns en stenvägg fylld med namn på dem som inte överlevde. Jag såg inte en notis om detta i en enda tidning efter. Det är som att denna situation är acceptabel för att de är judar. För ingen annan grupp skulle vi tillåta denna behandling. Pressen skulle fyllas av skandalrubriker, integrationsministern och justitieministern skulle avkrävas kommentarer och åtgärder. Statsministern skulle ta tydligt avstånd och säga att detta accepteras inte i Sverige.

Annons
X

Den situation som råder i Stockholm och Göteborg är dock ingenting mot vad som sker i Malmö. Mordbränder mot synagogor, våldsamma upplopp på gatorna, stoppade internationella idrottsmatcher, barn som hotas och äldre judiska kvinnor som överfalls. Malmö håller på att bli en förlorad stad.

Ilmar Reepalu som är en tung socialdemokrat som ledare för en av landets största kommuner har ett stort inflytande både i det socialdemokratiska partiet och i kommunen. Han hävdar dock att det inte skett några attacker mot judarna. Vart han var år 2009 vet jag inte, men uppenbarligen långt ifrån att promenera på Malmös gator eller läsa media.

Det värsta med den ledande socialdemokraten är inte att han som många andra i landet passivt låter det ske. Han förnekar det till och med. När han hävdat att han blivit feltolkad har han om och om igen fått möjligheten att räta ut frågetecknen, men gör i en av Europas största tidningar, Daily Telegraph, en snedpudel där han gör allt värre när han säger att om Malmös judar lämnar staden så är det inte hans problem.

I den kommun han leder råder en tilltagande antisemitism som till och med blommar ut i våld och han agerar inte utan urskuldar det.

I mitt Sverige ska ingen oavsett bakgrund behöva gå bakvägen in på en fest. I mitt Sverige ska ingen behöva dölja sin härkomst, kultur eller religion för att känna sig säker. I Ilmar Reepalus Malmö ska tryggheten gälla alla utom judarna.

Jag utmanar Ilmar Reepalu på debatt var som helst, när som helst kring antisemitismen och det ansvar vi som politiker har att inte låta det fortgå. Som riksdagskandidat i Malmö kommer jag inte att släppa denna fråga eller ge Ilmar Reepalu en lugn stund förrän han lämnar sin post eller blir bortröstad.

FREDRICK FEDERLEY

riksdagskandidat (c) i Malmö och Stockholm

Annons
Annons
X

Fredrick Federley (C): Ilmar Reepalu borde lämna sin post.

Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X