Annons

Ikea ska bygga broar till arbetslivet

Rebecca Garabedian blev anställd på Ikea efter tre månaders praktik.
Rebecca Garabedian blev anställd på Ikea efter tre månaders praktik. Foto: Pontus Lundahl/TT

Kan bokhyllan Billy och fåtöljen Poäng bidra till integration? Absolut, anser regeringen som ger Ikea stöd för att ta in nyanlända som praktikanter. Den blågula ikonen, å sin sida, ser fördelar med ökad mångfald.

Under strecket
TT
Publicerad

Helen Siljebrand, HR-chef för Ikeas varuhus i Kungens Kurva, Ikeas Sverigechef Håkan Svedman och.Näringsminister Mikael Damberg.

Foto: Pontus Lundahl/TTBild 1 av 3

Khan Qambari Mohammed började som praktikant på Ikea. Nu är han anställd sedan flera år tillbaka. Med på bild är även Helen Siljebrand, HR-chef för Ikeas varuhus i Kungens Kurva, Ikeas Sverigechef Håkan Svedman och näringsminister Mikael Damberg.

Foto: Pontus Lundahl/TTBild 2 av 3

Näringsminister Mikael Damberg besöker Ikeas varuhus i Kungens Kurva i samband med lanseringen av regeringens satsning på arbetsplatsförlagd kompetensutveckling.

Foto: Pontus Lundahl/TTBild 3 av 3
Efter reklamen visas:
Miljoner till företagen ska korta vägen till jobb

– Vi vet att den bästa vägen in i det svenska samhället är ett jobb, både för att få kontakter och arbetskamrater, men också utveckla det svenska språket, säger näringsminister Mikael Damberg (S) när TT träffar honom på Ikeas flaggskeppsvaruhus i Kungens Kurva söder om Stockholm.

Annons
Annons
Annons