SvD Perfect Guide
Annons

Ikea säljer Barack Obamas begagnade fåtölj

Text: SvD Perfect Guide - 4 oktober 2018

På jakt efter en bekväm fåtölj att skumma gamla presidentbiografier i? När Barack Obama gästade Oslo Business Forum satt han i en Landskrona-fåtölj från Ikea. Förra vecka ställde möbeljätten ut stolen till försäljning – på sin fyndavdelning. Som så många andra möbler kom den begagnade stolen med en produktbeskrivning:

”Den här stolen har använts – av Barack Obama när han besökte Oslo den 26 september. Vi kan naturligtvis inte sälja den till fullpris längre. Landskrona-stolen har en varm och välkomnande look, med ett rent och stiligt uttryck. Ungefär som presidenten själv. Allt som allt är jättebra köp”.

Det var reklambyrån SMFB som låg bakom pr-stuntet. Kreatör Pia Ølstad förklarar:
– Många skulle nog ha tänkt att denna stolen borde lottas ut eller säljas till ett högre pris, bara därför att Obama suttit i den. Men Ikea är ju en märkesvara som inte gör skillnad på människor, och då skulle det var lite märkligt att göra en stor grej utifrån en president, säger hon.

Reastolen köptes snabbt – av en lärare på Bogstad Skola i Oslo som placerade den i skolbiblioteket för att inspirera eleverna till att drömma stort.

Foto: IBL

Annons