Annons

Ikea: Klimatutsläpp ska minska med 80 procent

Lena Pripp-Kovac, hållbarhetschef för Inter Ikea, och koncernchef Torbjörn Lööf i samband med Democratic Design Days i Älmhult i somras. Ikeas mål är att senast 2030 minska klimatutsläppen från produktionen med totalt 80 procent jämfört med 2016. Arkivbild.
Lena Pripp-Kovac, hållbarhetschef för Inter Ikea, och koncernchef Torbjörn Lööf i samband med Democratic Design Days i Älmhult i somras. Ikeas mål är att senast 2030 minska klimatutsläppen från produktionen med totalt 80 procent jämfört med 2016. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Klimatutsläppen i Ikeas produktion ska minska med 80 procent jämfört med 2016 – ett miljövänligare lim för trävaror är en av heminredningsföretagets vägar för att nå målet senast 2030.

Naturskyddsföreningen beskriver målet som ambitiöst.

Under strecket
TT
Publicerad

Lena Pripp-Kovac, hållbarhetschef för Inter Ikea. Ikeas mål är att senast 2030 minska klimatutsläppen från produktionen med totalt 80 procent jämfört med 2016. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Torbjörn Lööf, koncernchef för Inter Ikea. Ikeas mål är att senast 2030 minska klimatutsläppen från produktionen med totalt 80 procent jämfört med 2016. Arkivbild

Foto: Johan Nilsson/TT

Med det förnybara limmet för träbaserade varor – som ersätter fossilbaserat lim – ska Ikea minska klimatutsläppet i produktionsledet med uppåt sex procent.

– Limmet är något som vi inte förstod har en så stor påverkan, säger Lena Pripp-Kovac, hållbarhetschef för Inter Ikea, till TT.

Annons
Annons
Annons