Annons
X
Annons
X

IF Metall och S: Ett svek

Socialdemokraternas näringspolitiska talesperson Thomas Eneroth, IF Metalls ordförande Stefan Löfven och kommunstyrelsens ordförande i Göteborg Annelie Hulthén går i ett gemensamt uttalande till angrepp mot regeringens agerande kring Saab.

IF Metalls förbundsordförande Stefan Löfvén, till vänster, och socialdemokraternas näringspolitiske talesman Tomas Eneroth.
IF Metalls förbundsordförande Stefan Löfvén, till vänster, och socialdemokraternas näringspolitiske talesman Tomas Eneroth. Foto: BERTIL ERICSON/SCANPIX

Läs mer:

Beskedet om att regeringen inte tänker agera för att stötta Saab är ett svek. Regeringen sviker sitt eget löfte om stöd och lånegarantier på 28 miljarder kronor till svenska biltillverkare, säger Socialdemokraternas näringspolitiska talesperson Thomas Eneroth, IF Metalls ordförande Stefan Löfven och kommunstyrelsens ordförande i Göteborg Annelie Hulthén i ett gemensamt uttalande.

”Saab behöver en nystart och alla som kan borde nu agera för att ge anställda och företag en framtid. Om regeringen och GM väljer att ta sina händer ifrån Saab är det enormt svek mot alla bilarbetare i Sverige”, skriver Stefan Löfven.

De ställer sju krav på investeringar i svensk fordonsindustri och industriell kompetens. Regeringen måste ge besked om lånegarantier, forcera investeringar i fordonsforskning, genomföra ett miljöbilspaket med stimulanser som miljöbils- och skrotningspremier och öka investeringarna i infrastruktur med två miljarder per år, är några av kraven.

Annons
X
Annons
Annons
X

IF Metalls förbundsordförande Stefan Löfvén, till vänster, och socialdemokraternas näringspolitiske talesman Tomas Eneroth.

Foto: BERTIL ERICSON/SCANPIX Bild 1 av 2
Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X