X
Annons
X
Recension

Independence day: Återkomsten För korkad för att fungera som underhållning

Utomjordingarna är tillbaka och de är jättearga. Men Roland Emmerichs uppföljare till "Independence day" från 1996 präglas av ett fullkomligt imbecillt manus – inte ens massförstörelsescenerna är roliga.

Foto: 20th century fox
Läs mer om Biohösten 2016

Med hjälp av den utomjordliga teknik som höll på att utplåna allt liv på jorden i det stora kriget 1996 kan människan numera åka obehindrat, och uppenbarligen väldigt, väldigt snabbt, mellan månen och jorden. I ett aldrig tidigare skådat internationellt samarbete fungerar himlakroppen som vaktpostering mot yttre rymden, med armébas och superavancerade laservapen installerade.

På jorden har det inte funnits en enda väpnad konflikt på 20 år och på USA:s bas vid Area 51 sitter passiva utomjordingarna fängslade. När så ett främmande rymdskepp gör entré är världens ledare inte sena med att skjuta ned det: jubel och hurrarop. Men så skuggas månen, precis som i den första filmen, av ett skepp så stort att det alstrar egen gravitation. I spektakulära, men känslostumma, scener lyfter Singapore bokstavligen i luften för att dimpa ner över London varefter utomjordingarna parkerar den gigantiska farkosten, den mäter 5 000 kilometer i diameter, över Atlanten.

Foto: 20th century fox Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X