Ideologin avgör Stockholmsval

Förra valet handlade det om fastighetsskatt och trängselavgifter. I år lyser de heta Stockholmsfrågorna med sin frånvaro. Istället är partiernas valprogram förvillande lika. Men det finns ideologiska skillnader visar SvD:s genomgång.

Under strecket
Publicerad
Vilken är Stockholms viktigaste valfråga? 
Jenny Mirza, 31 år, med sonen Carl, Årstadal:
– Skola och omsorg. Det berör oss mest.

Vilken är Stockholms viktigaste valfråga? Jenny Mirza, 31 år, med sonen Carl, Årstadal: – Skola och omsorg. Det berör oss mest.

Foto: YVONNE ÅSELL
Vilken är Stockholms viktigaste valfråga? 
Simon Andrén, 27 år, Gröndal:
– Utförsäljning av bostäder i allmännyttan. jag tycker det gick för snabbt och verkar inte ha gått professionellt till.

Vilken är Stockholms viktigaste valfråga? Simon Andrén, 27 år, Gröndal: – Utförsäljning av bostäder i allmännyttan. jag tycker det gick för snabbt och verkar inte ha gått professionellt till.

Foto: YVONNE ÅSELL
Vilken är Stockholms viktigaste valfråga? 
Jenny Lagerstedt, 28 år, Gröndal: 
– Integration och skola. Jag tycker det är viktigt att inga grupper halkar efter.

Vilken är Stockholms viktigaste valfråga? Jenny Lagerstedt, 28 år, Gröndal: – Integration och skola. Jag tycker det är viktigt att inga grupper halkar efter.

Foto: YVONNE ÅSELL
Annons

På söndag har 664 000 stockholmare rätt att säga sitt – i valet till Stockholms kommunfullmäktige. Då avgörs hur skola, barnomsorg, hemtjänst och sophämtning ska ordnas de närmaste fyra åren.

Vad stockholmarna tycker är inte oväsentligt, även i ett större perspektiv. Om det i huvudstaden blir tvära politiska kast kan det ge effekt i hela riket.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons